Alergēni
Alergēnu un to kodu saraksts
| Kods | Sastāvdaļas nosaukums |
|---|---|
| 1 | Graudaugi, kas satur lipekli (glutēnu) - kvieši, rudzi, mieži, auzas, speltas kvieši un to produkti |
| 2 | Vēžveidīgie un to produkti |
| 3 | Olas un to produkti |
| 4 | Zivis un to produkti |
| 5 | Zemesrieksti un to produkti |
| 6 | Sojas pupas un to produkti |
| 7 | Piens un tā produkti (ieskaitot laktozi) |
| 8 | Rieksti - mandeles, lazdu rieksti, valrieksti, Indijas rieksti, pekanrieksti, Brazīlijas rieksti, pistāciju rieksti, makadāmijas rieksti un to produkti |
| 9 | Selerijas un to produkti |
| 10 | Sinepes un to produkti |
| 11 | Sezama sēklas un to produkti |
| 12 | Sēra dioksīds un sulfīti (ja koncentrācija pārsniedz 10 mg/kg vai 10 mg/l) |
| 13 | Lupīna un tās produkti |
| 14 | Gliemji un to produkti |
Šis saraksts satur informāciju par 14 galvenajiem alergēniem, kas var būt sastopami mūsu ēdienos. Ja jums ir alerģija vai nepanesamība pret kādu no šīm vielām, lūdzu, informējiet mūsu personālu.